Guide till beskärning av forsythia

Plantering av forsythia
Den bästa tiden att plantera denna buske är på hösten, då hinner plantan rota ordentligt fram till vintern. Forsythia är en stark buske som bara behöver vatten i extrem värme och torka. Tänk på en period på 15-20 dagar. Denna buske är en sann älskare av solen och kräver minst sex timmar om dagen på våren och sommaren. Forsythia är också lätt att föröka. Lägg några unga skott i en kruka med jord och om de slår rot så slår de rot inom några veckor. Ett möjligt problem med busken är att den är mottaglig för röta, som orsakas av en bakterie. Bladen blir sedan bruna och så småningom till och med svarta. För att rädda forsythian, beskär den tillbaka tills du når friskt trä.

När och hur beskär man forsythia?
Det är ett svårt jobb att beskära en forsythia ordentligt och om du är osäker är det klokt att titta på en instruktionsvideo.

Du bör beskära forsythian efter blomning på våren. Blomningen sker på tvåårig trä. Om du beskär efter blomningen har busken fortfarande tillräckligt med tid att bilda nya grenar. Beskärning görs enligt följande:

Leta efter en stark avläggare vid de döda grenarna som växer utåt.
Använd en vass beskärningssax och klipp resten av grenen i vinkel, strax ovanför utlöparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *